Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egészségház-avató Biharnagybajom Napján

Újabb TOP-os beruházás készült el Hajdú-Biharban.

A település július 8-án falunapot tartott, ennek keretében az elkészült Egészségházat is átadták, mely az orvosi rendelő és a hozzá kapcsolódó szolgálati lakás összevonásával valósult meg. A fejlesztésre a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert mintegy 92 millió forint támogatást a települést. Az összegből külső és belső felújítást végeztek, napelemes rendszert telepítettek, akadálymentesítettek. A beruházásnak köszönhetően mostantól egy helyen, integráltan tud több egészségügyi alapszolgáltatás működni, magasabb színvonalú ellátást és környezetet biztosítva a lakosság számára.

Az átadó ünnepségen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatát Pajna Zoltán elnök képviselte, aki köszöntőjében elmondta, hogy – ahogy az előző időszakban – a 2021-2027-es periódusra is majdnem 400 millió forint támogatást nyert a település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban biharnagybajomi fejlesztésekre.

(fotó: Kovács Péter)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: