Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csata Hajdúnánás főterén

Augusztus 4-6. között már kilencedik alkalommal rendezik meg a Hajdúk Világtalálkozóját.

Az esemény időutazással vette kezdetét, az érdeklődők csatabemutatót láthattak, majd a megnyitóval hivatalosan is elindult a program. A köszöntők sorában Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is mondott néhány szót a jelenlévőknek, majd a csapatok felfogadása következett. Pajna Zoltán a Bakocsai István Kompánia Hagyományőrző Egyesület, Tasi Sándor alelnök pedig a Lápi Betyárok Nagyecsed Városáért Egyesület csapatát fogadta fel.

A háromnapos rendezvényen további, korhű jelmezekkel tarkított csatározások lesznek, de táborlátogatáson, fegyverbemutatón és interaktív előadásokon is részt vehetnek az ide látogatók. A gyerekeket népi játékok várják, a nagyobbak pedig gasztronómiai programon is részt vehetnek, de lesz népművészeti vásár is.

A program célja bemutatni Bocskai korát, valamint az igazi hajdú hagyományokat. Az eseményt a vármegye önkormányzata is támogatta.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: