Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Váridézés Zsákán, sárréti kalandozás Bárándon

Folytatta ingyenes tábori programsorozatát a vármegye önkormányzata.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata „A hajdú hagyományok nyomában” projektje keretében szervezi a táborokat vármegyeszerte. Augusztus 31-4. között Zsákán és Bárándon hagyományőrző táborban vehetnek részt a fiatalok. Zsákán egyebek mellett az egykori vár történetét ismerhetik meg, zászlót, fokost és makettet is készíthetnek az iskolások, akik más más izgalmas játékok és kreatív feladatok által is felidézhetik a térség történelmét és hagyományait. Termésképeket készítenek, kavicsokat festenek, de a honfoglaló magyarokról is tanulnak.

Bárándon is számos programelem van, melynek célja szintén a szülőföldhöz kötődés, valamint a hajdú-bihari identitás erősítése.  Az itt táborozó gyerekek Mátyás király sárréti kalandjairól, helyi értékekről, népi szokásokról és a hungarikumokról is tanulhatnak. A hagyományőrző alkotó tábor játékos, interaktív feladatokkal és kirándulással is várja az általános iskolásokat.

Zsáka

Báránd
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: