Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bor- és Gasztrofesztivál kezdődött Hajdúszoboszlón

A szeptember 15-i ünnepélyes megnyitó egyben „összeöntési” Fröccs Ceremónia is volt.

A háromnapos, ingyenes esemény a Szent István parkban, borlovagok felvonulásával vette kezdetét. A hivatalos megnyitón Czeglédi Gyula polgármester elmondta, hogy a rendezvény díszvendége Tokaj városa, ahogyan tavaly Hajdúszoboszló volt Tokaj díszvendége. Hozzátette, azt szeretnék, ha ez a kapcsolat a turisztika területén is fejlődne.

A köszöntők sorában Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is szólt néhány szót. Örömét fejezte ki, hogy olyan polgármesterek vannak körülöttünk, akik észreveszik az értékeket. Hozzátette, bízik benne, hogy a két település közötti összefogás elősegíti a két vármegye együttműködését is.

A színpadon a 950 éves Tokaj és Hajdúszoboszló kiemelkedő értékei, a gyógyvíz és a bor, egyesültek és megalkották a VinAqua nevű fröccsitalt.

Az est folyamán koncertek, előadások voltak, de a hétvége hátralévő részében is számos szórakoztató és gasztronómiai program várja az érdeklődőket.

(fotók: Tóth Imre)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: