Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ülésezett a Tankerületi Tanács

A Debreceni Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsa szeptember 6-án, Debrecenben, az Új Városházán értékelte a 2022/2023-as tanévet.

Az ülésen Vántus András Istvánné szakmai vezető részletezte egyebek mellett az elmúlt évben végzett feladatokat, valamint ismertette a következő év tudnivalóit. Elmondta továbbá, hogy a Debreceni Tankerületi Központ 41 intézményt tart fenn 94 feladatellátási helyen, azonban ez hamarosan változni fog, hiszen van olyan intézmény, amely az egyház vagy a Debreceni Szakképzési Centrum fenntartásába került.

A beszámolóban szó volt a folyamatban lévő fejlesztésekről is: felújítják a villamoshálózatot a Nyíradonyi járásban, valamint okos tantermeket alakítanak ki Álmosdon, Bagamérban, Nyírábrányban és Újlétán. Továbbá előkészítés alatt vannak a sajátos nevelési igényű, tartós gyógykezelés alatt álló gyermekek fejlesztését támogató pályázatok is.

A diákok eredményeivel kapcsolatban pedig elhangzott, hogy a középiskolások 10 %-a kitűnővel fejezte be a tanévet, az érettségizők átlageredménye pedig 4,1 volt. Kiemelendő továbbá, hogy az alapfokú intézményekben 93 diák középfokú nyelvvizsgát, két tanuló pedig komplex felsőfokú nyelvvizsgát tett. A középiskolások közül pedig 1740 diáknak van legalább egy komplex középfokú nyelvvizsgája, felsőfokú vizsgát pedig 441 tanuló tett.

Az ülésen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök vett részt.

(fotók: dehir.hu)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: