Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ünnepi gálaesttel nyitott Debrecenben a felújított Csokonai Színház

(fotó: debrecen.hu) A teátrum hivatalos megnyitóját szeptember 17-én tartották.

Papp László polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, ez az épület a magyar színháztörténet nagy tanúja. Hangsúlyozta, Debrecen első, 1865-ben elkészült kőszínháza és a színészek több mint másfél évszázados munkája e falak között a debreceniség fontos alapkövei.

Mátyássy Szabolcs színházigazgató megköszönte a kormányzat és városvezetés támogatását. Mint mondta, a dolgozói létszámot tekintve ez ma az ország második legnagyobb színháza.

Tiszteletét tette az eseményen Lázár János építési és közlekedési miniszter is, aki úgy fogalmazott: „Ma Debrecenben a múzsák templomát avatjuk.” Hozzátette, szerinte a városban 25 évvel ezelőtt új korszak kezdődött; az itt végbement változás európai mércével is látható. Elmondta, hogy a színház újjászületését a kormányzat 12,7 milliárd forinttal támogatta.

Az ünnepségen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök és Tasi Sándor alelnök vett részt.

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: