Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Változatos témák a IV. ÖKO Expon

Hajdúnánáson szeptember 8-9-án kiállítással és konferenciával várták a gazdálkodókat.

Elsősorban az ökológiai gazdálkodásban érintett termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, tudományos szakemberek, szaktanácsadók számára rendezte meg az agráreseményt a Debreceni Egyetem, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület.

A megnyitó ünnepségen hangsúlyozták, hogy az élelmiszer-biztonság megteremtésében mindenkinek hatalmas felelőssége van, valamint, hogy az innováció révén új szintre léphet a mezőgazdaság, hiszen a legújabb technológiákkal, kevesebb vegyszer alkalmazásával magas hozzáadott minőségű élelmiszert lehetne előállítani.

Az expón összesen több mint ötven kiállító ismertette technológiáját, szolgáltatásait és termékeit, a Debreceni Egyetem agrárszakemberei pedig tájékoztatták a szakma képviselőit az ökológiai gazdálkodás tudományos eredményeiről, innovációiról.

A rendezvényen jutalmazták a leginnovatívabb termékeket és termelőket, átadták az Öko Expo vásárdíját, az innovációs díjat, kiállítói termékdíjat, valamint a MAGOSZ különdíját.

A IV. ÖKO Expon Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Bulcsu László alelnök tette tiszteletét.

(fotók: FB)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: