Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

30 éve önálló Bocskaikert

A község nagyszabású rendezvénnyel ünnepelt október 15-én.

Bocskai István fejedelem szobrának megkoszorúzásával kezdődött az esemény, majd az iskola közösségi termében ünnepi műsor következett. Szőllős Sándor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egyre népszerűbb a község, szeretnek itt élni az emberek, ezt mutatja az is, hogy az elmúlt években bővíteni kellett az óvodát és új bölcsőde is létesült Bocskaikertben. Mint mondta, a fejlesztések több milliárd forint támogatásból jöhettek létre, a források pedig az önállósodásnak köszönhetően érkezhettek a településre. Bocskaikert napra pontosan 30 évvel ezelőtt vált önállóvá.

Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is jelen volt, aki beszédében kiemelte, hogy ez az egyik legfiatalabb település. Hozzátette, 30 éve még 1285-en éltek itt, most pedig majdnem 4200 lakos van. Pajna Zoltán emléklapot, valamint a vármegye önkormányzata által megjelentetett kiadványokból álló könyvcsomagot nyújtott át a településvezetőnek, valamint a városi elismerésben részesült jelenlévőknek is átnyújtott egy-egy Hajdú-Bihar vármegye képekben című kiadványt, ő maga pedig díszoklevélben részesült.

Az ünnepségen díszpolgári címet is adományoztak, melyet Tasó László országgyűlési képviselő vehetett át.

A rendezvény zárásaként operett-előadást láthattak az érdeklődők a vármegye önkormányzata jóvoltából.

Szőllős Sándor

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: