Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A családi értékek átörökítője

Így fogalmazott az idősödő generációról Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke Szentpéterszegen.

A település az Idősek világnapja alkalmából ünnepséget rendezett október 5-én, a Faluházban, ahol Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is üdvözölte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy a családokban és a helyi közösségekben egyaránt szükség van az idősekre, hiszen meglátásaikkal, tapasztalataikkal sokat hozzátesznek a közösséghez, valamint nagyon fontos érték-átörökítő szereppel is bírnak a fiatal generációk felé.

Kiss Gábor polgármester beszédében köszönetet mondott a jelenlévő nyugdíjasoknak, amiért vezették, építették, javították a falut. A fejlődéshez kapcsolódóan elmondta, hogy négy év alatt több, mint 400 millió forint fejlesztési támogatás érkezett Szentpéterszegre, majd hozzátette, hogy hamarosan bentlakásos szociális otthon épül majd, valamint további útfelújítások lesznek.

Az ünnepségen köszöntötték az 50., 55., 60. és 65. házassági évfordulójukat ünneplő párokat, valamint a 90 éven felülieket. Pajna Zoltán a vármegye önkormányzata nevében a szervezet által megjelentetett Hajdú-Bihar vármegye képekben, valamint a Pásztortüzek a Hortobágyon című kiadványokból álló könyvcsomaggal ajándékozta meg az ünneplőket, a többi jelenlévő nyugdíjas pedig a vármegyei önkormányzat egyházi kiadványait vehette át.

Az ünnepség után útátadó is volt. A vármegyei önkormányzat koordinálásával az Arany János és a Klapka utca újult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében elnyert, 50 millió forint támogatásból.

(fotók: civishir.hu)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: