Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Eseménydús hét áll mögöttünk

Az elmúlt napokban minden korosztály számára kínáltunk ingyenes programokat.

Az Idősek világnapja alkalmából Kabán és Kismarján október 2-án, Tégláson október 3-án, Bárándon október 4-én, Mezősason pedig október 5-én rendeztünk ünnepséget. Kabán operettet, Kismarján Liszter Sándor és a Vadrózsák formáció zenés műsorát, Tégláson Tordai Zoltán zenekarának előadását láthatták, hallhatták a nyugdíjasok, Bárándon és Mezősason pedig zenés, táncos operettkoncert várta az ünneplő időseket.

A Tordai Zoltán Quintet-et műsorát Vámospércsen és Hencidán is láthatták a napokban. Utóbbi település ez alkalomból átvehette a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását szimbolizáló Bocskai-szablyát is.

Az iskolások számára folytattuk természetvédelmi előadás-sorozatunkat: az elmúlt héten a téglási és vámospércsi diákok az „Ősz. Lombhullás, költöző madarak, jeles napok”, a nyíradonyi és az egyeki diákok pedig „Az erdők vadfajai. A természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolata” című interaktív foglalkozáson vehettek részt.

A hétvége pedig a családoké volt. Vármegyeszerte több rendezvény is várta a kikapcsolódni vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt. Október 7-én, szombaton Folyáson, Hortobágyon, Tépén, Földesen és Újirázon voltak programok, neves fellépőkkel (pl. Kökény Attila, Szabó Balázs Bandája, Bereczki Zoltán) színesítve.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának „A hajdú hagyományok nyomában” projektje keretében valósultak meg az ingyenes rendezvények, melyeken a települések civil szervezetei a vármegye önkormányzata által megjelentetett kiadványokból álló könyvcsomagot is átvehettek.

A vármegye önkormányzata Hortobágyon főzőversenyen is részt vett október 7-én, a VIII. Magyar Szürke-Barátok Találkozóján, ahol a hivatal dolgozói a 3. helyezést zsebelhették be.

Kaba

Kismarján Tasi Sándor alelnök köszöntötte az időseket.

Kismarja

Mezősason Somi László polgármesternek Bulcsu László alelnök nyújtotta át a vármegyei kiadványokat.

Mezősas

Báránd

Vámospércsen Pajna Zoltán elnök nyújtotta át Ménes Andrea polgármesternek, valamint a civil szervezeteknek a vármegye önkormányzata új kiadványait.

Vámospércs

Hencidán Pajna Zoltán elnöktől vehette át Szémán László polgármester a Bocskai-szablyát.

Hencida

Hencida

Természetpedagógiai előadás

Folyáson Tasi Sándor alelnök nyújtotta át a civil szervezeteknek a vármegyei kiadványokat.

Folyás

Hortobágy is megkapta a vármegyei egységet jelképező fakirakót.

Hortobágy

III. helyezést ért el a vármegye önkormányzatának főzőcsapata.

Tépe átvehette a Hajdú-Bihar Vármegye Puzzle-t a rendezvényen.

Tépe

Földes

Földes

Földes

Újiráz

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: