Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Folytatódik a kincskeresés!

„Értékes Hajdú-Bihar – Vármegyénk kincsei” címmel hirdeti idén vetélkedőjét a vármegye önkormányzata.

A tudásalapú verseny a 2022/2023-as tanévben is nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében, és ezúttal is izgalmas játék ígérkezik.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata az Agrárminisztérium által meghirdetett, HUNG-2023 kódjelű, HUNG-2023/10688 azonosító számú pályázatának keretein belül a 2023/2024-es tanévben a vármegyében működő általános iskolák 6-8. osztályos diákjai, valamint a középiskolák 9-12. évfolyamos tanulói részére 3 fordulós, vármegyei szintű vetélkedőt hirdet az „Értékes Hajdú-Bihar – Vármegyénk kincsei” elnevezéssel.

A verseny tehát – a korábbi megmérettetéshez hasonlóan – ezúttal is 2 korcsoportban valósul meg és a magyar kultúra – azon belül pedig kiemelten a vármegyénk értékeinek – megismerésére irányul, erősítve az ifjúság identitástudatát és hagyománytiszteletét.

A verseny elő- és középdöntőjét most is online formában, elektronikusan megküldött feladatlapok megoldásával bonyolítjuk le, míg a jövő év áprilisára tervezett döntő személyes részvétellel, Debrecenben a Vármegyeháza Árpád termében lesz megrendezve.

A döntőbe jutott csapatok közül – mindkét korosztályban – a legjobb eredményt elért csapat egy egész napos, fantasztikus hajdúszoboszlói vízi élményt nyer, a teljes osztálya számára.

Természetesen senki nem távozik üres kézzel, minden döntős versenyző – felkészítő tanáraikkal együtt – jutalomban részesül.

A 4 fős csapatok nevezését 2023. november 13-ig a rendezveny@hbmo.hu e-mail címre várjuk. Egy intézményből akár több csapat is jelentkezhet!

A részvételi- és játékszabályzat és a nevezési lap   a https://www.hbmo.hu/ertektar/Vetelkedo.aspx  aloldalon található.

Minden vármegyei diákot szeretettel várunk!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: