Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Munkabeszélést tartottak Nagyváradon

A cél: a román-magyar határon átnyúló együttműködés megerősítése.

Közös határ menti projektekről tárgyaltak október 16-án Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata és a Bihar Megyei Tanács képviselői. Magyar részről Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke és Bulcsu László alelnök, román oldalról pedig Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Mircea Mălan alelnök tekintették át a régió fejlődését szolgáló együttműködéseket, valamint szó esett az európai uniós források lehívásáról is a Románia–Magyarország Határon Átnyúló Program keretében.

Az egyik közös beruházás egy kulturális multifunkcionális központ létesítése Nagyváradon, a másik pedig egy hőenergiaforrásokat hasznosító projekt. Döntöttek továbbá egy közös akciótervről is,  bevonva az érintett többi határ menti vármegyét/megyét is, vagyis Szabolcs-Szatmár-Bereget, Békést, Csongrád-Csanádot, valamint Szatmárt, Aradot és Temest.

Pajna Zoltán és Ilie Bolojan
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: