Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyolc gyerekprogram, hét idősek napi rendezvény, három zenés előadás, két családi nap

Több helyszínen, több korosztály számára kínált programokat az elmúlt héten a vármegye önkormányzata.

Október 9-15. között változatos programkínálattal szolgált Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata; a rendezvények “A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében valósultak meg.

Négy helyszínen voltak iskolásoknak szóló természet-pedagógiai előadások. Álmosdon és Hajdúsámsonban “Az év fajai. Az év természeti értékei”, Létavértesen az “Ősz. Lombhullás, költőző madarak, jeles napok”, Kismarján pedig “Az erdők vadfajai. A természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolata” című interaktív előadáson vehettek részt a helyi diákok. Az ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások célja figyelemfelhívás a vármegyei értékekre, valamint a közösségi együttműködés és az egymás és a természet iránti felelősségérzet erősítése.

A legkisebbek számára is ajánlottunk programokat. Bóbita és Bendegúz koncert volt Nyíracsádon és Bocskaikertben, utóbbi helyszínen pedig a Kiss Kata zenekar és kézműves játszóház is várta a gyerekeket az elmúlt héten.

Folytatódott az Idősek napja alkalmából rendezett programsorozat is. Monostorpályiban Szekeres Adrien, Zsákán és Körösszegapátiban Liszter Sándor és a Vadrózsák zenés formáció, Görbeházán és Nagyrábén operett-koncert, Hajdúbagoson színházi előadás, Gáborjánban pedig Bódi Guszti és Margó szórakoztatta az ünneplő nyugdíjasokat, akiket a vármegye önkormányzata a szervezet által megjelentetett könyvekkel is megajándékozott.

A héten is szerveztünk családi napokat. Körösszakálban számos gyerekprogram és helyi fellépő, valamint főzőverseny, illetve focitorna várta a helyieket, akik Betty Love-val és Peter Sramekkel is találkozhattak. Hajdúhadházon pedig a hagyományos ízek kóstolója és a helyi roma hagyományőrző csoport fellépése után Herceg, Bódi Guszti és Margó, valamint Liszter Sándor és a Vadrózsák zenés műsorát is láthatták.

Mindemellett – szintén a vármegye jóvoltából – volt a héten Kovács Kati koncert Bocskaikertben, ahol egyébként operett-előadást is láthattak a napokban az érdeklődők, de Tordai Zoltán zenekara is fellépett a héten, Tiszagyulaházán.

Létavértes – természet-pedagógiai előadás

Bocskaikert – Kiss Kata zenekar

Körösszakál – Peter Sramek

Monostorpályi – Szekeres Adrien

Görbeháza – operett

Hajdúbagos – Körúti Színház

Gáborján – Bódi Guszti és Margó

Körösszegapáti – Liszter Sándor

Bocskaikert – Kovács Kati

Tiszagyulaháza – Tordai Zoltán és zenekara

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: