Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Transzformátorállomást adtak át Debrecenben

(fotó: dehir.hu) A fejlesztés jelentősen hozzájárul a BMW gyár, valamint az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben lévő más üzemek áramellátásának biztosításához.

A csaknem 5 milliárd forintból megvalósult, az ország legjelentősebb hálózatfejlesztési beruházását az OPUSZ TITÁSZ Zrt. adta át október 10-én. Az eseményen Lantos Csaba energiaügyi miniszter is jelen volt, aki elmondta, hogy a kormány olyan energiapolitikát folytat, amely megfelel a magyar emberek és a hazai vállalkozások érdekeinek, megteremti a feltételeket a további fejlődéshez. Ezt mutatja az is, hogy országszerte 160 milliárd forint értékben támogatnak kapacitásbővítő, üzembiztonságot javító beruházásokat. Torda Balázs, az OPUS TITÁSZ Zrt. vezérigazgatója az átadón elmondta, hogy a létesítmény teljesítménye egy nagyobb város teljes kapacitásigényének felel meg. Papp László, Debrecen polgármestere pedig beszédében a város, a kormány és az OPUS vállalatcsoport között kialakult együttműködés stratégiai jelentőségét hangsúlyozta.

Az eseményen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatát Tasi Sándor alelnök képviselte.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek

Megosztás: