Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A Kárpát-medencei magyarság helyzetéről tanácskoznak Debrecenben

(Papp László polgármester - fotó: dehir.hu) Már ötödik alkalommal rendezi meg Interdiszciplináris Konferenciáját a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

A november 23-24-i eseményt a Kölcsey Központban tartják, ahol a magyarság népességfogyására is igyekeznek megoldási javaslatokat tenni a különböző tudományágak képviselői. Ugyanis míg korábban Székelyföldön hat- hétszázezres magyar közösség volt, mára ez a szám ötszázezer alá esett. A résztvevők érintik az oktatási- és egészségügyi rendszerek helyzetét, valamint az orosz-ukrán háborút is.

A konferencia nyitórendezvényén Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta továbbá, hogy szerencsések a debreceniek, hiszen 25 éve olyan vezetése van a városnak, mely tudja kezelni a válságokat, illetve képes élni a lehetőségekkel.

A két nap alatt csaknem 100 előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

(fotó: haon.hu – Czinege Melinda)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: