Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Debrecenbe érkezett a Fények éjszakája

Aki november 17-én lemaradt, 18-án megnézheti!

A rossz idő ellenére rengetegen látogattak el Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának rendezvényére a Kossuth térre, ahol a várva várt fényfestéssel kezdődött a program. A Debreceni Református Nagytemplom homlokzatán helyi értékeket, történelmet és legendákat feldolgozó, népi motívumokat is megjelenítő animációs kisfilm tárult az érdeklődők elé, majd a Lesz Dance Tánc- és Sportegyesület látványos, LED-tánc produkciója következett.

Ezután a Nagytemplomban folytatódott a program, ahol Oláh István elnök lelkész úgy fogalmazott: „Hajdú-Bihar vármegye szívében vagyunk ma este, az ország egyik legszebb református templomában. Itt együtt éljük meg a csendet, a lelki békességet.” Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban vármegyénkben megvalósult fejlesztések okán ez a nap alkalom arra is, hogy visszatekintsünk az elvégzett munkára és lássuk, hogy amit tettünk, megérte. Hangsúlyozta, ha jövőt akarunk építeni, dolgoznunk és imádkoznunk kell.

Pajna Zoltán Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a szervezet eddig vármegyeszerte 12 alkalommal rendezte meg a Fények éjszakáját. Hangsúlyozta, hogy az ingyenes eseménysorozat fő eleme és legkedveltebb programja pedig a fényfestés, mely épített és kulturális örökségeink megőrzésének és továbbadásának fontosságát igyekszik közvetíteni. Hozzátette, ez a kulturális küldetés csak idén mintegy 400 rendezvény formájában mutatkozott meg.

Papp László polgármester beszédében úgy fogalmazott: „A Nagytemplom nemcsak Debrecen szíve, hanem lelke is. A város a test, Debrecen templomai pedig a lelket képviselik.” Kiemelte továbbá, hogy Debrecen városa és Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata rendkívül szoros kapcsolatot ápol egymással és együtt gondoskodik tradícióink, nemzeti hagyományaink megőrzéséről. Hozzátette, közösen a jövő nehézségeivel is meg tudunk birkózni és egy sikeres várost, sikeres vármegyét tudunk építeni.

A köszöntők után a templom falai között ismerős dallamok csendültek fel; a zsúfolásig telt Nagytemplomban a Csík zenekar lenyűgöző zenés műsora következett. Végül a nap zárásaként ismét fénybe borult az épület.

November 18-án is várunk mindenkit szeretettel Debrecenben, a Kossuth téren!

A rendezvény Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata szervezésében, “A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében valósult meg.

Oláh István

Pajna Zoltán

Papp László

(fotók: Szilágyi Ákos)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: