Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megtartotta soron következő ülését a vármegyei közgyűlés

A közlekedésfejlesztés és a mezőgazdaság aktualitásairól is szó volt.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése november 24-én elfogadta egyebek mellett a Debreceni Törvényszék ülnökeinek, valamint a vármegyei Területi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról, illetve az vármegyei önkormányzatai hivatalt érintő téli igazgatási szünetről szóló előterjesztéseket. Elfogadták továbbá a vármegye önkormányzatának az elmúlt időszakra vonatkozó TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program), valamint a 2021-2027-es periódus tekintetében a TOP Plusz vármegyei végrehajtását érintő esetleges problémákról szóló tájékoztatót is.

A testület megszavazta a „Magyar Szürkék Útja – kulturális, tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében” című projekt többlettámogatásáról szóló előterjesztést. Az októberben lezárult, 8 település konzorciumában megvalósult projekttel kapcsolatban néhány építési tevékenység során többletköltség keletkezett, ezért többlettámogatási igényt nyújtott be a konzorciumot vezető Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata, és a sikeres elbírálást követően az érintett önkormányzatok mindegyike 16,5 millió forint többletforrást kap. A projektről részletek:

https://hbmo.hu/portal/2023/10/elkeszult-a-magyar-szurkek-utja-kulturalis-tematikus-utvonal-hajdu-bihar-varmegyeben/

A képviselők tájékoztatást kaptak a TOP-5.1.1.-15 „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kapott 600 millió forint többlettámogatásról, valamint a vármegye önkormányzata Europe Direct Hajdú-Bihar Irodája által 2024-re beadott támogatási kérelméről is. Mindkét előterjesztést megszavazta a testület.

A közlekedésfejlesztés aktuális helyzetéről Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója adott tájékoztatást, valamint a MÁV-VOLÁN Csoport és a MÁV-START Zrt. beszámolóját is megismerhették a képviselők. A vármegye mezőgazdaságának aktualitásairól Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke számolt be. Részletek:  https://hbmo.hu/portal/2023/11/kozgyules-2023-november-24-ei-ulese/

A beszámolókról szóló előterjesztéseket is elfogadta a közgyűlés.

Legközelebb december 15-én ül össze a testület.

Bulcsu László alelnök, Tasi Sándor alelnök, Pajna Zoltán elnök, Dr. Dobi Csaba jegyző
Szoták Zoltán
Nagy László forgalmi üzemvezető – Volánbusz Zrt. és Katona Sándor,  debreceni területi személyszállítási és vontatási igazgató  – MÁV Start Zrt.
Szólláth Tibor

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: