Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megvannak a 2023-as termékdíj-kiírás nyertesei

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2021-ben fogadta el a Hajdú-Bihari Termékdíj adományozásának szempontrendszerét.

A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HB1-2022-00001 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kiírt pályázattal a vármegyei önkormányzatnak az a célja, hogy megvalósuljon a hagyományos, kézműves és tájjellegű termékei, élelmiszerei magas minőségi színvonalának elismerése, a vármegyében előállított termékek népszerűsítése, ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, a piacra jutásának segítése, valamint a fogyasztók segítése a minőségtudatos, környezetbarát termék kiválasztásában. További cél a környezetbarát, tradicionális előállítási módok, a régi hagyományokra visszatekintő kézműves mesterségek, technikák megőrzése, továbbvitele, a társadalmi kohézió és a közösségi szellem erősítése.

A termékdíj elnyerésével lehetőség nyílik a nyertes termék csomagolásán és a termékkel kapcsolatos marketingtevékenység során a vármegyei önkormányzat által kiadott „Hajdú-Bihari Termékdíj logó” feltüntetésére, valamint a Termékdíj elnyerését igazoló oklevélnek a kihelyezésére az előállítás/értékesítés helyén.

A Hajdú-Bihari Termékdíj 2023. évi felhívására benyújtott 44 darab pályázatból a bírálóbizottság döntése alapján a következő pályázók és termékük részesültek Hajdú-Bihari Termékdíjban 2023. november 22-én:

 1. Mezőgazdasági termékkategóriában: 
 2. Növényi eredetű terméktípusban: 
 3. Sápi József – Derecskei Fenséges – Csókod íze feketeribizli lekvár,
 4. Varga Sándor Lajos – Besztercei szilva lekvár,
 5. Kovács Józsefné – Gyöngyös kamrájának kincsei – Zakuszka megnevezésű termékével.

 

 1. Állati eredetű terméktípusban: 
 2. Fejérvári Sándor – Füstölt comb sonka,
 3. Papp István – Akác méz,
 4. Tóth János – Termelői Méhpempő megnevezésű termékével.

 

 1. Kézműves termékkategóriában: 
 2. Buka Csabáné – Vert csipke terítő,
 3. Szatmári Ferenc – Haltartó (94×54 cm),
 4. Tarsoly Andorné – Hajdúsági kisbunda hímzéssel készült terítő (83×83 cm) megnevezésű termékével.

A termékdíj-kiírás nyertesei és a vármegye díjazottjai a vármegye napi ünnepi ülésen.

A díjazottaknak gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: