Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

a TOP_Plusz-3.1.1-21-HB1-2022-00001 Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés elnevezésű munkaerőpiaci programból nyújtható BÉRTÁMOGATÁSRÓL (munkáltatók részére)

2023. december 1. napjától legfeljebb 6 havi 50%-os bértámogatás adható.
A programban nyújtható támogatás mértéke:
– a támogatás hónapokban állapítható meg, a folyósítás időtartama legfeljebb 6 hónap lehet, továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem kerül előírásra,
– ha a betölteni kívánt munkakör nem igényel szakképesítést, akkor a munkabér (bruttó 266 800,- Ft) erejéig terjedhet,
– legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakör betöltése esetén maximum a munkabér (bruttó 326 000,- Ft) lehet.

A támogatás csak 30 év feletti inaktív személyként bevonásra kerültek esetén folyósítható, akik az alábbi célcsoporti feltételeknek a kérelem benyújtásakor megfelelnek és programba is vonhatóak:
– Inaktívak: Azok a 30 év feletti személyek, akik a programba való bevonás előtt nem dolgoztak, illetve nem volt rendszeres jövedelmet biztosító munkájuk, és nem is kerestek munkát, vagy kerestek, de nem tudtak volna munkába állni. (Ide tartoznak a passzív munkanélküliek valamit a gazdaságilag nem aktívak, kivéve a nappali tagozatos tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkezők és az öregségi nyugdíjasok).

A támogatás hónapokban állapítható meg, a folyósítás időtartama legfeljebb 6 hónap lehet, úgy, hogy a munkaadónak vállalnia kell a munkavállaló munkaviszony keretében történő foglalkoztatását a támogatás folyósításának időtartama alatt Továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem kerül előírásra.
A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó munkabér 50%-a, de megállapításkori havi korlátja havonta legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér 150%-a mértékéig terjedhet teljes, napi 8 órás munkaidő esetében (részmunkaidő esetében a havi korlátot arányosítani szükséges).

A projektből nyújtható bértámogatás munkaerőpiaci programjának hirdetménye és annak dokumentumai feltöltésre kerültek a https://nfsz.munka.hu/cikk/3394 oldalra.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: