Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egy napon két bölcsődét is átadtak a vármegyében

A fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósultak meg.

December 1-jén Kabán és Nyíracsádon is átadtak egy, az Európai Unió támogatásával megvalósult létesítményt.

Kabán a megnövekedett gyereklétszám miatt egyre nagyobb igény mutatkozott az új bölcsődére, mivel a régi átalakításra, bővítésre nem volt alkalmas. A beruházásra 543 millió forint támogatást kapott a település, melynek köszönhetően korszerű, szakmai szempontból minden igényt kielégítő, sószobával is ellátott bölcsőde jöhetett létre.

Nyíracsádon a meglévő óvoda telkén építettek egy két csoportszobás bölcsődét, ahol 28 férőhely és 6 új munkahely biztosított. A csaknem 204 millió forintos hiánypótló beruházásra 203 millió forint támogatást nyert az önkormányzat.

Az átadó ünnepségeken Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök volt jelen, aki mindkét helyszínen hangsúlyozta: a TOP keretében összességében több mint 5,7 milliárd értékben valósultak meg bölcsődei fejlesztések vármegyeszerte, a TOP Plusz felhívásában pedig még 527 millió forint érkezik hasonló beruházásokra.

Kaba – Szegi Emma polgármester

 

Kaba – Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke

 

Kaba – Bodó Sándor országgyűlési képviselő

 

Kaba

Kaba
Kaba

Nyíracsád – Dr. Nagy János polgármester

Nyíracsád – Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke

Nyíracsád – Tasó László országgyűlési képviselő

Nyíracsád

Nyíracsád

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: