Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egyházi kiadványokat kapnak a vármegyei görögkatolikus iskolák

A Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata 150 darab könyvet adományoz az intézményeknek.

A „Görögkatolikusok Hajdú-Bihar megyében” című kiadványt a vármegye önkormányzata jelentette meg, a régi hagyományok, szokások, történelmi múltunk felelevenítését és ápolását célzó „A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében. A könyv végigkalauzolja az olvasót a vármegye görögkatolikus vallási életének történetén, a kezdetektől a 20. századig. A kötet hiánypótló, hiszen a hazai történetírás alig foglalkozott a hazai görögkatolikusok múltjával, holott magyarságunk vallási alapon való elismeréséért egy fél évszázadon át küzdöttek. A kiadvány remekül összefoglalja, amit e nagymúltú, de sokáig mellőzött vallási irányzatról tudnunk kell.

A könyvből a vármegye önkormányzata az összes hajdú-bihari görögkatolikus általános iskolának és középiskolának ajándékoz osztályonként egy-egy példányt, így összesen csaknem 150 kötet jut el a vármegye 6 intézményébe. Továbbá minden iskola kap a – szintén a vármegye önkormányzata gondozásában megjelent – Pásztortüzek a Hortobágyon című könyvből is 10-10 darabot.

A kiadványokat december 6-án dr. Seszták István főhelynök atya vette át Tasi Sándortól, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata alelnökétől Debrecenben, a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalában.

Tasi Sándor alelnök, Czövek Éva oktatási megbízott, dr. Seszták István főhelynök atya
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: