Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egyházi kiadványokat kaptak a vármegyei római katolikus iskolák

A vármegye önkormányzata ajándékát Pajna Zoltán elnök adta át.

A „Római katolikusok Hajdú-Bihar megyében” című kiadványt Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata jelentette meg, a régi hagyományok, szokások, történelmi múltunk felelevenítését és ápolását célzó „A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében. A könyv bemutatja, hogyan fejlődött, változott a római katolikus vallás és közösség az évszázadok során Hajdú-Biharban, továbbá olvashatunk az egyház legfontosabb épített örökségeiről, a különböző stílusú templomokról, valamint az egyház társadalmat érintő legfontosabb feladatairól.

A kiadványból a vármegye önkormányzata minden vármegyei római katolikus általános iskolának és középiskolának ajándékoz. Összesen csaknem 300 kötet jut el az intézményekbe.

A Hajdú-Bihar vármegye képekben c. könyvből is kaptak az iskolák, ebből a kiadványból 100 darab könyvet adományoztunk.

A könyveket december 22-én vette át Pajna Zoltántól, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata elnökétől Palánki Ferenc megyéspüspök Debrecenben, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalban.

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: