Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Indul a „kincsvadászat”!

Ezúttal több mint 90 csapat méri össze tudását a vármegye önkormányzata értékkereső vetélkedőjében.

Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata által meghirdetett vetélkedőt.  Az „Értékes Hajdú-Bihar – Vármegyénk kincsei” című, 3 fordulós, vármegyei értékek és hungarikumok ismeretére alapuló vetélkedőre kiemelkedően magas számú, 94 hajdú-bihari általános iskolai és középiskolai csapat küldte el nevezését. Míg az általános iskolák esetében a nevezések egynegyede Debrecenből, háromnegyede pedig a vármegye egyéb településeiről érkezett, addig a középiskoláknál az arány ennek a fordítottja, a csapatok 60%-a a vármegyeszékhelyről, 40%-a pedig a vármegye más településeiről indult el az izgalmas megmérettetésen.

Az elődöntő feladatsorát – külön általános és középiskolai korcsoportokban –  december 5-én kapták meg elektronikus formában a diákok, a feladatlapok megoldására és visszaküldésére 2024. január 12-ig van lehetőségük a csapatoknak. Mivel a feladatlap kérdései csak részben kapcsolódnak az iskolai tananyaghoz, szorgos kutatómunkát igényelnek a diákoktól és felkészítő pedagógusaiktól, így külön köszönet illeti a versenyben résztvevőket!

A csapatoknak nagyon sok sikert, izgalmas és eredményes közös munkát kívánunk az elődöntőhöz!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek

Megosztás: