Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új épülettel bővült a Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde

Az Aprócska Bölcsődei Tagintézményt december 20-án adták át.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a már meglévő intézmény épülete nem volt tovább bővíthető, így egy másik területen vált szükségessé telephely kialakítása. Az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában megvalósult beruházásra összesen mintegy 356 millió forint támogatást kapott az önkormányzat. A fejlesztés során egy 12 és egy 14 férőhelyes csoportszobát alakítottak ki, így – az eddigi 90-en felül – további 26 gyermek ellátására nyílt lehetőség. Beszerezték a szükséges eszközöket, berendezéseket, parkolót és játszóudvart alakítottak ki, ahová öntözőberendezést és párakaput is telepítettek.
Az átadó ünnepségen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök mondott beszédet, aki hangsúlyozta, hogy a TOP és TOP Plusz keretében összesen 34 hajdú-bihari településen csaknem 6,3 milliárd forint értékben valósul meg bölcsődei fejlesztés.

Czeglédi Gyula polgármester

 

Bodó Sándor országgyűlési képviselő

 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke

 

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: