Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új programsorozatokat is indított az elmúlt napokban a vármegye önkormányzata

Kitelepült planetáriumi előadások és adventi készülődés is volt a programok között.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata az elmúlt héten több mint 30 ingyenes rendezvényt szervezett vármegyeszerte.

Ezek között újdonságként szerepelt planetáriumi ismeretterjesztő előadás is. Az egész napra kitelepült planetárium küldetése tudományos ismeretátadás, ismeretterjesztés, képességfejlesztés szórakoztató, látványos formában. Célja az ember és a világegyetem kapcsolatára, valamint egymásra való hatására történő figyelemfelhívás, valamint a társadalmi bevonódás, az egymás és a világunk iránti felelősségérzet fontosságának erősítése. A planetáriumi előadásokon Hajdúnánáson, Zsákán, Hajdúhadházon, Csökmőn és Biharnagybajomban lehetett részt venni.

Folytatódtak a természet-pedagógiai foglalkozások is. “Az erdők vadfajai – A Természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolata” című, iskolásoknak szóló előadást Varga Edit természet-pedagógus tartotta Újszentmargitán és Fülöpön, “Vizeink, vizes élőhelyeink” címmel pedig Hajdúszoboszlón várta a diákokat érdekes foglalkozással. Az előadások célja az ismeretátadás, szemléletformálás, figyelemfelhívás, ezáltal a közösségi együttműködés, az egymás és a természet iránti felelősségérzet erősítése, valamint Hajdú-Bihar vármegye természeti értekeinek megismertetése.

Elindítottuk adventváró gyermeknapjainkat is. A héten Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón, Bagamértban, Nyírábrányban, Bárándon és Kabán várta a kicsiket gyerekkoncert, karácsonyi kézműves foglalkozás és még számos kísérőprogram, hogy az ünnepre való készülődés örömét együtt, közösségben élhessék át.

Új programelemként Konyáron, Nagykerekiben és Kabán volt látható “A korona útja” című, előadással egybekötött filmvetítés, Dr. Bihari-Horváth László múzeumigaztó közreműködésével.

A konyári gyerekeket a héten még megleptük Bóbita és Bendegúz koncdertjével is, a berekböszörményi gyerekek pedig a Buborék Együttesnek örülhettek.

Voltak családi napok most is, Polgáron és Komádiban az Abrakazabra, Hajdúszoboszlón Nyári Károly és Alíz, Bakonszegen Bereczki Zoltán, Sárándon pedig Csepregi Éva lépett fel.

A Tordai Zoltán Quintet-tel a héten is találkozhattak a vármegyében, méghozzá Bojton, és St. Martin is elhozta káprázatos műsorát, ezúttal Téglásra. Váncsodon adventi kézműves délután volt a vármegye önkormányzata jóvoltából a Debreceni és Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesület közreműködésével, Szerepen pedig advent első vasárnapján  a “Musical Advent” című színházi előadással hangolódhattak az ünnepekre az érdeklődők.

Az ingyenes rendezvények Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata szervezésében, “A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében valósultak meg.
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: