Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Városnapot ünnepelt Hajdúhadház

Bocskai fejedelem – győztes szabadságharca után – 1605. december 12-én adta ki azt az oklevelet, melyben több más település mellett Hajdúhadháznak is városi rangot adott.

A városnapi ünnepség 2023-ban is Bocskai István fejedelem lovas szobránál kezdődött, ahol Legoza Bálint ezredes beszéde után koszorúzás következett. Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Tasi Sándor alelnök helyezte el a megemlékezés virágait.

A Városházán rendezett képviselő-testületi ülésen Csáfordi Dénes polgármester történelmi háttérrel átszőtt ünnepi köszöntője után Tasi Sándor is szólt a jelenlévőkhöz. Beszédében Bocskai tetteit párhuzamba hozta a jelen törekvéseivel, szólt a fejlesztési célokról és a közösségi identitás erősítésének fontosságáról. A rendezvényen a városi elismeréseket is  átnyújtották; a díjazottak a vármegye önkormányzatának legújabb kiadványaiból álló könyvcsomagot is átvehettek.  Az ünnepi műsort Erdő Zoltán tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalomművész szolgáltatta.

Legoza Bálint

 

Csáfordi Dénes

Tasi Sándor

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: