Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Szép ünnep közeleg

Január 22-én a magyar kultúrát, irodalmat és művészetet ünnepeljük.

1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. Az évforduló alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, erősítsük nemzeti identitásunkat, mutassuk fel és adjuk tovább tárgyi és szellemi értékeinket. 

A Magyar Kultúra Napja és a Himnusz születésének 201. évfordulója alkalmából Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata egy, az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködve készített kisfilmmel kíván méltóképpen megemlékezni. Az alkotással Kölcsey Ferenc eredeti kéziratának digitalizált változata látható, alatta pedig szavalat formájában maga a költemény hallható Meleg Vilmos határon túli színművész előadásában. A kisfilmet letölthető formában közöljük, bízva abban, hogy kezdeményezésünk méltósággal teljesíti az immáron 201 éves Himnusz örökkévalóságát és tartja életben a magyar kultúra virágzását.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: