Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megvan a középdöntőbe jutott csapatok névsora

Lezárult a vármegye önkormányzata “Értékes Hajdú-Bihar - Vármegyénk kincsei” vetélkedőjének elődöntője.

Általános iskolai korosztályban a nevezett 46 csapatból 25, míg a középiskolai korosztályban a 46 csapatból 22 csapat jutott tovább a középdöntőbe.

Az általános iskolai korosztály kreatív feladata meseírás volt a Hungarikumok között szereplő Debreceni páros kolbászról, a középiskolás csapatoknak pedig egy minimum 6 versszakos verset kellett írni, a szintén a Hungarikumok között szereplő Zsolnay porcelánról.

A meséket Dr. Csiszár Imre, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság tagja bírálta és pontozta, a verseket pedig Dr. Cséplő Petra, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosa értékelte, aki elmondta, hogy mindez hatalmas megtiszteltetés volt számára, mivel tudomása szerint ez idáig még senki nem írt verset a Zsolnay porcelánról. Hozzátette, hogy nehéz döntés volt a rangsorolás, mivel egytől-egyig zseniális költemények születtek.

Szívből gratulálunk! Hamarosan küldjük a középdöntő feladatlapját. 

A nyertes mese: Léta vezér csapata (Létavértes)

A nyertes vers: Pallagi parasztlányok (Debrecen – DE Balásházy Gyak.Gimn.)

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: