Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A gazdákat segíti a Bárándon most átadott fejlesztés

Külterületi utak újultak meg a mezőgazdasági művelésű területek könnyebb elérése érdekében.

A Vidékfejlesztési Program ”Külterületi helyi közutak fejlesztése Bárándon” című projektjének zárórendezvényét április 25-én tartották. Kovács Miklós polgármester köszöntőjében elmondta, hogy most is kikérték a gazdák véleményét azzal kapcsolatban, melyik utat szeretnék, ha korszerűsítenék. Hangsúlyozta, a gazdák többsége anyagilag is támogatta a beruházást, így összesen csaknem 10 millió forint gyűlt még össze, végül mintegy 200 millió forintból készült el a 7 kilométer stabilizált út a Kabai útfélen és megújulhatott két aszfaltozott sárrázó 80 méter hosszan.

Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is jelen volt, aki elmondta, hogy a VP-ben  több mint 1700 külterületi útszakasz, mintegy 4 ezer 500 kilométer hosszan újult meg, s több mint 1500 önkormányzattal találtak partneri szövetséget az elmúlt időszakban.

Az eseményen Bodó Sándor országgyűlési képviselő is méltatta a gazdák hozzáállását és hangsúlyozta, nemcsak a bárándiak, hanem több település gazdái is beszálltak az önrész biztosításába.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt a záróeseményen, aki úgy fogalmazott: az állam, a vármegye, a térség és egy település „egy hangon” van.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: