Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elsősegélynyújtó versenyt rendezett a Magyar Vöröskereszt

A rendezvényt már 52. alkalommal hirdették meg.

A szervezet tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Ezzel a céllal szervezték meg idén is vetélkedőt, melyen a versenyzőknek rendkívül életszerűen előadott, soksérültes baleseti helyzetekben kell megfelelően elsősegélyt nyújtaniuk 5 fős csapatukkal.

Május 30-án Hajdúszoboszlón tartották a vármegyei fordulót, melyre a vármegye 7 területi fordulójáról érkeztek a győztes csapatok (Balmazújváros, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, Debrecen, Ebes, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Püspökladány) 3 kategóriában (gyermek, ifjúsági, felnőtt). Kategóriánként az első helyezett csapatok vehetnek részt az országos döntőben. A vármegyei fordulón Tasi Sándor, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának alelnöke is köszöntötte a megjelenteket.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: