Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Összeült a vármegyei közgyűlés

A május 24-i ülés elején átnyújtották az idei Hajdú-Bihari Termékdíjakat is.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2021-ben fogadta el a Hajdú-Bihari Termékdíj adományozásának szempontrendszerét. A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HB1-2022-00001 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kiírt pályázattal a vármegyei önkormányzatnak az a célja, hogy megvalósuljon a hagyományos, kézműves és tájjellegű termékei, élelmiszerei magas minőségi színvonalának elismerése, a vármegyében előállított termékek népszerűsítése, ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, a piacra jutásának segítése, valamint a fogyasztók segítése a minőségtudatos, környezetbarát termék kiválasztásában. További cél a környezetbarát, tradicionális előállítási módok, a régi hagyományokra visszatekintő kézműves mesterségek, technikák megőrzése, továbbvitele, a társadalmi kohézió és a közösségi szellem erősítése.

A termékdíj elnyerésével lehetőség nyílik a nyertes termék csomagolásán és a termékkel kapcsolatos marketingtevékenység során a vármegyei önkormányzat által kiadott „Hajdú-Bihari Termékdíj logó” feltüntetésére, valamint a Termékdíj elnyerését igazoló oklevélnek a kihelyezésére az előállítás/értékesítés helyén.

A Hajdú-Bihari Termékdíj 2024. évi felhívására benyújtott 42 darab pályázatból a bírálóbizottság döntése alapján a következő pályázók és termékük részesültek Hajdú-Bihari Termékdíjban 2024. május 24-én:

Mezőgazdasági termékkategóriában:

Növényi eredetű terméktípusban:

 1. Ari Sándor – Házi csípős gulyáskrém
 2. Bogár Márk – Erős narancsos chili szósz
 3. Heit Lóránd Levente – Öregapó zöldségkrém tormával és mustárral
 4. Örvendi László – Gazduram Kistermelői szilvalekvár
 5. Paksi János – Birsalmalekvár

Állati eredetű terméktípusban:

 1. Gyugos Zoltánné – Parenyica sajt
 2. Hegyesi Péter – Termelői akácméz
 3. Tóth János – Termelői erdei vadvirágméz

Készételek, vizek, italok terméktípusban:

 1. Kiss Sándor – Puszta Gyöngye szikvíz
 2. Láposi Istvánné – 7 gyógynövényes szirup (nem tudott jelen lenni az ünnepségen, a díjat később veszi át)
 3. Takács István – Bárándi házi jellegű, 5 kg-os kovászos kenyér

 

Kézműves termékkategóriában:

 1. Balogh Sándorné – Fonott sámli
 2. Dobosné Hajdu Anikó (Öltögetők Klubja, Hajdúsámson) – Úrasztali terítő
 3. Szekeres Szilvia – Kerámia boros készlet

A díjazottaknak gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

A képviselő-testület ezután tárgyalt többek között a költségvetésről, valamint elfogadta a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának tulajdonában lévő Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2023. évi beszámolóját és idei üzleti tervét is. További részletek: https://hbmo.hu/portal/2024/05/kozgyules-2024-majus-24-ei-ulese/

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: