Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja – első alkalommal

A gasztronómiáé volt a főszerep szombaton, vasárnap pedig a sporté 2015. július 25-26-án Hajdúsámsonban, a város napján. A rendezvény fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes,
védnökei Tasó László államtitkár és Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke voltak.

A főzőversenyre közel 50 csapat nevezett, melyből a zsűri 40 nevezőnek értékelhette a finomabbnál finomabb ételeit. A pálinkaversenyre is sok finom nedű érkezett, ezeket szakavatott zsűri értékelte. A sportviadalokon “C” típusú kettesfogathajtó verseny, sakk, foci, futás szerepelt a programban.

„Szerintem Magyarország minden településén van valami csoda a gasztronómia világában, amit érdemes bemutatni. Nagyon sokan erre alapozzák a rendezvényeiket, s azt hiszem, hogy a Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja is bele fog kerülni a nagy rendezvénynaptárba” – nyilatkozta Tasó László államtitkár.

„Nagyon fontos, amikor nem csak egy-egy település, hanem egy kisebb régió fog össze egy ilyen rendezvény megvalósítására. Látszik, hogy az emberek szeretik ezt” – hangsúlyozta Pajna Zoltán megyei elnök.

„Ha mindenkit beleszámolunk, mindenkit hozzáadunk, akkor száz ember dolgozott a rendezvényért. Egy hónappal ezelőtt azért nem ilyen körülmények voltak, mint ahol vagyunk jelenleg, hiszen terepalakítási munkálatokat kellett végeznünk” – nyilatkozta Antal Szabolcs polgármester az Epreskerti Rendezvénytérről.

Hajdúsámson is elindított ezzel egy új gasztronómiai fesztivált, hagyományteremtés, hagyományőrzés céljával.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: