Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Koreai gazdasági potenciálok Hajdú-Bihar Megyében

Gazdasági együttműködés lehetőségéről tárgyaltak tegnap a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnál.  A Koreai Köztársaság egyik legrégebbi és legnagyobb vállalata a KOTRA – Korean Trade-Investment Promotion Agency – a világ több országában, többek között Magyarországon is keresi a befektetési lehetőségeket. A megyeházán lezajlott találkozón egyebek mellett Hajdú-Bihar települési, kutatás, valamint turisztikai fejlesztési céljairól, gazdasági innovációs terveiről tájékozódott a KOTRA igazgatója, Kim Seungho, valamint a társaság befektetésekért felelős szakértője, Sebők Ferenc. A találkozón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László és Tasi Sándor alelnökök, Dr. Dobi Csaba jegyző és Ibrányi András, a Fejlesztési, Tervezési és Stratégiai Osztály osztályvezetője képviselte. A LENERG Energiaügynökség részéről Vámosi Gábor igazgató és Szabó Valéria nemzetközi projektmenedzser az energetikai fejlesztések lehetőségeit, az INNOVA ügyvezetője pedig a megyei innovációs irányokat, adottságokat, lehetőségeit vázolta fel a koreai vállalat képviselőinek.  
Az elképzelések szerint többek között az autóipar, az elektronika, az egészségügy, különös tekintettel a fogászati technológiák fejlesztésére, valamint az energetika, azon belül a nap- és a geotermikus energiát hasznosító, illetve energiahatékonyságot fokozó technológiák lehetnek a potenciális befektetési területek Hajdú-Biharban. A koreai vállalat képviselői különösen érdeklődtek a kutatásfejlesztési szektor lehetőségei iránt, a Debreceni Egyetemmel való együttműködés megvalósításában.
A tervek szerint egyébként az együttműködés keretében magyar vállalatok, projektek is lehetőséget kapnának, hogy Koreában, a Green Hub elnevezésű konferencián idén ősszel bemutatkozhassanak, valamint, hogy befektetőket találjanak elsősorban a megújuló energiák, az energiahatékonyság, a fenntartható technológiák területén.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: