Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Termékdíj eső volt a 24. Farmer-Expón.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, az Iparkamara, sőt a Debrecen városa is kitüntette a kiállítókat.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat különdíjának nyertese a derecskei Bold Agro Kft. lett.
A több mint 25 éve működő társaság ma már meghatározó szereplője a térség agráriumának. A modern sertésteleppel is rendelkező vállalat üzemelteti Hajdú-Bihar egyik legkorszerűbb, 150 hektár nagyságú gyümölcsösét. A cég aktív résztvevője a népszerű iskolagyümölcs programnak is, melynek keretében évente több mint tízezer hajdú-bihari gyerek kap heti rendszerességgel gyümölcsöt, és 100%-os gyümölcslevet. A különdíjat Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat elnöke adta át Séra Szabó Veronikának a Derecskei Gyümölcsös tulajdonos ügyvezetőjének.

A Hajdú- Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kiosztja a legszebb standnak járó díjat. Az elismerést a Civita Food Kft. standja kapta és Miklóssy Ferenc elnök adta át.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal második alkalommal adományozott díjat a Farmer Expo-n.
A díjat olyan, a hivatallal partneri vagy ügyféli viszonyban álló vállalkozás, cég, esetleg egyesület, szakmai szervezet, szaklap, szakkiadó vagy tudományos műhely kaphatja.
2015-ben a NÉBIH „Köztermesztésért Díj”-at a Farmer-Expo kiállítói közül a Mezőgazda Kiadó Kft. kapta, innovatív, oktatást célzó kiadói tevékenységéért, valamint azért, mert kiadványaival évek óta rendszeresen megjelenik szakmai kiállításokon.
Szabó Sándor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke két különdíjat adott át az idei expon.
Az egyik díjat az innovatív mézkülönlegességeiért, a kamarai standon kiállító kézműves élelmiszertermelő vállalkozás a Y-food Kft kapta, míg a másik különdíjas a tejtermelő hajdúnánási Nyakas András lett.
Az OTP Észak – Kelet-magyarországi Régiója az idén is három különdíjat adott át. 
A nádudvari székhelyű HAGE-NAGISZ csoport az kelet-magyarországi régió mezőgazdasági termelésének egyik meghatározó szereplője. A majdnem 10 tagból álló 35 milliárd Ft árbevételű csoport fő tevékenységei: növénytermesztés, takarmánygyártás, baromfi és a sertéstenyésztés, tejelőállítás és feldolgozás, valamint építőipari szolgáltatás.
Az OTP második különdíjasa az Agromix Kft. – Szalka-Team Kft. csoport.
A mátészalkai székhelyű cégcsoport fő tevékenysége a takarmánygyártás és baromfitenyésztés. Emellett mezőgazdasági szolgáltatásokkal, növénytermesztéssel, gabonakereskedelemmel is foglalkoznak és egy milliárd Ft-ot meghaladó fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt években. Ennek eredményeként éves szinten 60.000 tonna takarmány előállítására és mintegy 1,4 millió broiler csirke kibocsátására képesek. Működésüket 1991-ben kezdték a Nyíri-család irányításával, mára már mindkét cég a család tulajdona, melyben a kulcspozíciókat a családtagok töltik el.
Az OTP harmadik díjazottja a Solybor Kft. lett. A Mátrai Borvidék meghatározó szőlészeti és borászati vállalkozása a Solybor Kft. – Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János és lánya Nyilas Ilona alapította 1995-ben. Ma már három generáció dolgozik együtt. 300 hektár saját terület mellett, 150 hektár integrált ültetvénnyel is rendelkezik a vállalkozás, melyekről majdnem 2000 tonna szőlőt dolgoznak fel egy szezonban. Alapelvük, hogy gondosan művelt szőlőikből, illat- és zamatanyagban gazdag, üde borokat kínáljanak eladásra, elérhető áron.
Debrecen városa és a Farmer Expo-t szervező V-Trade Kiállítások Kft. közösen hozta létre a vásár termékdíjait. Az elismeréseket Papp László Debrecen polgármestere adta át a Civita Food Kft. – “CIVITA” márkanevű tésztacsaládja. A 100%-ban GMO és gluténmentes termék szerepe egyre inkább növekszik az allergénmentes étkezésben.
Szintén Termékdíjat nyert ebben az évben az UNICOMP Informatikai Kft.-Agrosense-Trap feromonos távcsapdája.
A teljes mértékben magyar tulajdonban lévő társaság 2006 óta foglalkozik K+F+I tevékenységgel. A most díjazott feromonos távcsapda napi rendszerességgel fényképeket készít a befogott rovarokról és ezeket a képeket feldolgozza, kiértékeli és tárolja, így nyújt segítséget a gazdálkodóknak a permetezés optimális idejének a megválasztásában.
A Farmer Expo legrangosabb elismerésének a Termék Nagydíjnak az idei nyertese a szlovén EKO GEA cég egyedi, fűtés nélkül működő kompakt biogáz üzemi technológiája. A cég által kikísérletezett barna tengeri alga kivonat táplálja és védi a rothasztásban résztvevő mikroorganizmusokat, és a teljesen környezetbarát, zöld technológiájával felgyorsítja a biogáz képződést.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: