Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hadházi Káposztás Napok 2015

2015. szeptember 25- 27-én, Hajdúhadházon tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Hadházi Káposztás Napok kulturális és gasztronómiai rendezvénysorozat. A már hagyománynak számító program középpontjában 2015-ben is a gasztronómia és kulturális események álltak. Idén, a rendezvényt több, a várost gazdagító kivitelezés átadása is színesítette.

A rendezvény védnökei Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, kik jelenlétükkel is megtisztelték a hétvégét. A rendezvény háziasszonya és a programsorozat záró napjának műsorvezetője Szöllősi Györgyi volt.A Hadházi Káposztás Napok programjának összeállítása során elsődleges cél volt, hogy a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományokat, szokásokat megmutassuk a településre érkezőknek.

2015. szeptember 25 -én, a rendezvény első napján várták az érdeklődőket a III. Hajdúhadházi Káposztatermesztési és Savanyítási Konferencián. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával karöltve szervezett nyílt konferencia lehetőséget teremtett a hallgatóságnak, hogy többek között ismereteket szerezzenek a vetőmag előállításáról.A rendezvény második napján, 26-án adták át közönségnek, a motoros találkozó és felvonulás első megállóhelyét, a Szabadtéri Színpadot. A „Hajdúhadház Hazavár!” Hajdúhadházról elszármazott művészek előadássorozatával, majd este A Nyughatatlan koncerttel zárult a színpadi program.

Ezen a napon nyitotta meg kapuit a Vívóterem, melyet Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi- és a Magyar Fair Play Bizottság elnöke, a Magyar Vívó Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntő szavai után az ifjú növendékek birtokba is vettek egy rögtönzött bemutatóra.Szeptember 27 -én a Káposztás ételek főzőversenyén mérhetik össze főzőtudásukat a jelentkezők a Vásártéren. A kora reggeli óráktól majd hetven sátorban készültek a káposztás ételek. Az egész napos színpadi programok sora – helyi általános iskolás gyerekek és óvodások zenés-táncos produkciói, vendégelőadók hagyományőrző előadásai, bajvívó magyarok katonai hagyományőrző bemutatói – minden évben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosít a látogatók számára. A Vásártéri programok között játszóház, arcfestés, „Régi idők vidámparkja, lovagoltatás, íjászat, kirakodóvásár is szerepelt, idén először városnéző kisvonat szállította rövid kirándulásra a gyerekeket.

Színpadra lépett Dolhai Attila, Vágó Bernadett és Fehérvári Gábor Alfréd. A napot a Magna Cum Laude együttes koncertje zárta.













hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: