Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Időseket köszöntöttek a megyeházán

1991 óta – az ENSZ határozata alapján – október 1-je az Idősek Világnapja. Magyarországon pedig az egész októbert nekik szentelik. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Árpád termében látták vendégül a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei szervezetének tagjait 2015. október 20-án, s köszöntötték az aranylakodalmasokat.

Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke beszédében beszélt a mára megváltozott családmodellről, amelyben azonban egyre nagyobb szerepe van az időseknek, hiszen nem csak a maguk helyét kell megtalálniuk a mostani modern világban, de tapasztalatukkal és azzal a mentális háttérrel, amire a fiatalabbak számíthatnak megfelelő támaszt nyújthatnak a család többi tagjának.

Beke Imre, Nádudvar polgármestere egy tanulságos történeten keresztül érzékeltette, hogy egy hosszú életút során fontos, hogy a valóban lényeges dolgokkal foglalkozzunk. Majd amikorra idősek leszünk már jobban van lehetőség az időnket hasonlóan kitöltő, de talán kevésbé fontos, ám nekünk kedves dolgokra.

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége elnöke, Hegyesiné Orsós Éva szerint egy méltó életnek az öregkor is méltó szakasza kell legyen, amit fontos, hogy megfelelő minőségben éljünk le. Ezért mi magunk és például az ilyen nyugdíjas közösségek is sokat tehetnek. Ennek kapcsán szóba került az idősek egyeteme is, ami az úgynevezett minőségi öregedés elérésében segíti az oda járókat. A szövetség elnöke reméli, hogy hamarosan a Debreceni Egyetem is partner lesz ebben az új kezdeményezésben.

Az esemény kedves sajátossága volt, hogy a – korábbi a felszólalók szerint – „sokat megélt generáció” jelenlévő tagjai közül sokan verset szavaltak vagy énekeltek, így köszöntve a közösség többi tagját.









hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: