Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„Náluk az áru jó kezekben van” – már 25 éve

A fenti szlogennel jellemezték a születésnapi ünnepségen a debreceni székhelyű Trans-Sped Kft-t, amely az 1990-es kezdetek óta egyszerű szállítmányozó cégből mára egy komplex logisztikai feladatokat ellátó cégegyüttessé fejlődött. Az ünnepségnek több apropója is volt. Egyfelől nyáron vásárolta meg az addig egy finn anyavállalathoz tartozó Transpoint International Kft-t. Másfelől a Trans-Sped Kft. anyavállalata, a Delog Kft. által Debrecenben, a Vámraktár utca 3. alatt felépített, több mint 4000 négyzetméteres modern raktárcsarnok ünnepélyes átadása történt 2015. október 1-jén. Ezen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is köszöntőt mondott, kijelentve, hogy a Trans-Sped Kft. jelenleg is a magyar gazdaság motorja, s reményei szerint a jövőben is az marad.

Az új raktárcsarnok 300 millió forintos uniós támogatással alig több mint négy hónap alatt épült fel. Ezzel mostanra már 170 ezer négyzetméteres fedett tároló kapacitással rendelkezik a cég.

A meghívottak között a cég születése óta segítő és mai munkatársak, partnerek is szerepeltek. Fülöp Zsolt, a Delog Kft ügyvezető igazgatója felelevenítette a múltat és felvázolta honnan hová jutott az eleinte csak szállítmányozással foglalkozó Trans-Sped Kft. A debreceni központ mellett eleinte Miskolcon, Budapesten, majd később Kecskeméten fuvarszervezői irodát nyitó cég olykor más cégekkel együtt alapított újabb cégeket, és a ’90-es években tovább terjeszkedett. A 2000-es évek közepére tehető a budapesti divízió megnyitása, majd 2009-2010-ben a debreceni telephelyet korszerűsítették – az ipari parkot ezt követően is továbbfejlesztették minden évben. 2014-ben új ágazatként gyógyszerlogisztikai tevékenységét bővítette a Trans-Sped, ami gépparkjának bővítésével is járt. A mára 155 saját és mintegy 330 szerződött alvállalkozó által mozgatott járművel rendelkező Trans-Sped Kft. idén pedig a már említett tranzakciót hajtotta végre, amikor új leányvállalattal bővítette cégcsoportját a Transpoint International Kft. megvásárlásával.

Azt mind az ügyvezető igazgató, mind a később felszólaló Pajna Zoltán, mind Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, hogy ez a cég mindig is szakmai fejlődésére támaszkodva jutott folyamatosan előre. A Trans-Sped Kft. tevékenységei közé tartozik jelenleg: szárazföldi, tengeri, és légi szállítmányozás, fuvarozás, raktározás, vámügyintézés, minőségbiztosítás (a cég az elsők között vezette be az ISO 9001-es rendszert).

Pajna Zoltán beszédében kitért arra, hogy a Trans-Sped Kft. mostanra olyan céggé nőtte ki magát, amely bárhová a világban bármilyen szolgáltatást képes elvinni. A megyei közgyűlés elnöke a magyar oktatásban bevezetett duális képzés kapcsán pedig kiemelte, hogy a Delog Kft. az egyik legjobb együttműködő partnere a szakképző intézményeknek, hiszen náluk kiváló gyakorlati oktatásban részesítik a tanulókat. A logisztika fontossága kapcsán Pajna Zoltán beszélt arról is, hogy 2007-2013 között 67 milliárd forint uniós támogatás érkezett logisztikai fejlesztésekre hazánkba, amiből ez a térség is profitált, ám 2015-ben új lehetőségek nyíltak, amelyek mintegy 6 milliárd forintos célzott támogatás keretében 15 vállalkozást segítenek fejleszteni Hajdú-Bihar megyében.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kifejezte a városvezetés büszkeségét a Trans-Sped Kft. kapcsán, s fontosnak tartja, hogy megmaradjon, továbbfejlődjön, hiszen stabil cégegyüttesről van szó, amely alkalmazottainak hosszú távú munkalehetőséget biztosít. Egy új nézőpontból szemlélve a Trans-Sped fejlesztéseit az alpolgármester jelezte, Debrecennek erre a területére is pozitívan hatnak ezek a környezetbarát és modern építkezések, sőt, a csarnok konkrétan ezek figyelembevételével készült el.

















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: