Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Közösen, toleranciával

Hajdúsámson Város Önkormányzatának dolgozói részére a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete Tolerancia napot tartott 2016. február 4-én azzal a céllal, hogy a hivatali dolgozók is betekintést nyerhessenek a fogyatékkal élők világába.

Félszázan vettek részt a rendezvényen, akik kipróbálhatták, milyen kerekesszékben közlekedni vagy hogyan éli meg mindennapjait egy látásában korlátozott. Kötél Mária – az egyesület tagja – praktikus tanácsokkal látta el a jelenlévőket, hogy a hivatal dolgozói megtudják miként tudnak egy sérült embertársuknak segítséget nyújtani.

A Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete 1980 óta működik, céljuk a közösségteremtés. Éppen ezért igyekeznek minél szélesebb körben továbbadni tapasztalataikat. Nem csak a helyi sérült, illetve egészséges emberekkel tartják a kapcsolatot, hanem más településeken élőket is meghívnak rendezvényeikre. Az általuk szervezett rendezvényekkel , süteményfesztivállal, táborokkal, kirándulásokkal, előadások szervezésével, sőt még jogi szabályokkal kapcsolatos tájékoztatóval is informálják az érintett személyeket.

„ Az a legfontosabb, hogy egyenrangú félként fogadjanak el minket. A megjelenteket pedig arra kérjük, hogy ne szánakozzanak a fogyatékkal élő dolgozón” – hangzott el Kötél Máriától.

Hajdúsámson városvezetése egyébként fontosnak tartja azt, hogy a fogyatékkal élők közlekedését segítse, ezért a város  középületei akadálymentesítését már megvalósította.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: