Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A cél: közös részvétel nemzetközi projektekben

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a megszűnés alatt álló Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) egyes nemzetközi projektjei mellett továbbviszi azokat a partnerség megteremtésére irányuló kezdeményezéseit is, amelyek hasznosak lehetnek térségünkben.

Az EU Service Agency-nek (Szász-Anhalt régió, Németország), illetve a Mazovia Fejlesztési Ügynökség Kft. (Lengyelország) képviselői vettek részt Debrecenben azon a partnertalálkozón, amelynek a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat volt a házigazdája. A külföldi vendégek mellett 2016. március 10-én és 11-én több helyi partner is részt vett a találkozón.

Ibrányi András, a megyei önkormányzat Fejlesztési, Tervezési és Stratégiai Osztályvezetője elmondta, mindenképpen szerették volna, ha nem vesznek el azok az értékes partneri kapcsolatok, amelyeket az ügynökség már kialakított vagy folyamatban volt a kialakításuk. Ezért is kezdeményezte a megyei önkormányzat, hogy ezt a háromoldalú együttműködési megállapodást a német, a lengyel és a magyar fél között megkössék. A cél: közösen részt venni nemzetközi projektekben, egyúttal közösen feltárni a problémákat, valamint azt, hogy mely szervezetek aktívak a nemzetközi kapcsolatépítési, illetve fejlesztési folyamatokban, s melyek nem – de idővel szeretnének részesei lenni. Az osztályvezető arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy általában a sikeres pályázatokhoz szükséges legalább három különböző ország egy-egy térségének a részvétele egy uniós projektben, ami aztán akár 8-10 szereplőssé is bővülhet a munkafolyamatok során. A HBMÖ Facebook oldalán is kövessék eseményeinket, illetve tekintsék meg képgalériáinkat!

Magyar részről – a megyei önkormányzat mellett – többek között innovációs és energia ügynökség, aztán a Debreceni Egyetem, egy vállalkozásfejlesztési alapítvány, illetve a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara vett részt a partnertalálkozón. Az első körben egymás megismerése zajlott, a folytatásban pedig az együttműködési potenciálokat derítették fel közösen – segítségül hívva az ugyancsak megjelent egyes leader szervezetek képviselőit, amelyek mintegy katalizátorként működhetnek közre majd a kialakuló partnerségben.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: