Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az emberi méltóság, szeretet, gondoskodás futása

Az Egészségügyi világnapon, Hajdú-Bihar megyéből idén is több tucat oktatási és nevelési intézmény több ezer diákja és pedagógusa, a most 150 éves Csokonai Színház színművészei, Senánszky Petra, többszörös  világbajnok  búvárúszó,  a DVSC női kézilabdázói, valamint a DVSE vízilabdázói  futottak együtt a debreceni Nagyerdei Stadion körül az emberi élet méltóságának tisztelete jegyében.

Debreceni Nárcisz Futófesztivál a kilencedik éve tartó Méltóság Mezeje Program részeként idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre, és a nárciszültetések mellett közkedvelt eseménye a programnak. Az egész napos futófesztivál délelőtti részében a Hajdú-Bihar megyei települések, civil szervezetek, kulturális intézmények munkatársai sportoltak saját intézményeik területén. Berettyóújfaluban például a sportpályán több mint 600 gyermek és pedagógus futott, a gondoskodás fontosságát kihangsúlyozva. A délutáni programra – Debrecenben – több ezer sárga pólós apróság gyűlt össze 2016. április 7-én délután a Nagyerdei Stadion Északi kapujánál.  

A Méltóság Mezeje Program vezetője, Porkoláb Gyöngyi is futócipőt húzott, és az elsők között teljesítette a bő másfél kilométeres távot. A közös bemelegítést a DVSE vízipólósai vezényelték, de részt vettek benne a kézisek és a színészek is, Vranyecz Artúr vezetésével. Papp László, Debrecen polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a város kiemelten, 100 millió forinttal támogatja a Hospice ház kialakítását, amelyet a tervek szerint idén ősszel átadnak. Porkoláb Gyöngyi kifejtette, hogy milyen fontos az élet végéig tartó gondoskodás, és az élet értelmét megtalálva, egyúttal az elmúlás tényét elfogadva, attól nem félve kell viszonyulnia a felnőttnek és a gyereknek egyaránt azokhoz, akik már útjuk vége felé járnak.  

A rajtpisztolyt Papp László sütötte el, majd a tömeg nekilendült a stadionkörnek. Bár itt nem a versengés a lényeg, de érdekes, hogy legelsőként egy ökölvívó tehetség, a Harangi Imre SE ifjúsági magyar bajnoka, Pallai Kevin érkezett meg a stadion bejáratához. Közvetlenül mögötte futottak be a többiek is. Láttunk komplett óvodai csoportot az óvónénikkel együtt nyargalni, vagy egyen pólóban feszítő gimnazistákat és igencsak vidáman kocogó kézilabdás lányokat. A lényeg a közös élmény és a figyelem felhívása volt a Méltóság Mezeje Programra. Teljes képgaléria a HBMÖ Facebook oldalán található.


 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: