Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az oktatási rendszer javítása kiemelt téma

Országos Igazgatói Konferenciát tartottak Debrecenben, a Kós Károly Művészeti Szakközépiskolában. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke szerint azoknak, akik elégedetlenek az oktatási rendszerrel, két hétre cserélniük kellene egy hátrányos helyzetű kistelepülés iskolaigazgatójával, hogy megismerjék a magyar valóságot.

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár minden érdekelt szervezetet meginvitált azokra a kerekasztal beszélgetésekre, amelyeket az oktatás átalakításáról folytatnak, ám – kijelentette – már jelenleg is jól haladnak a szakmai eszmecserék. A helyettes államtitkár arról is megnyugtatott mindenkit, hogy nem szeretnék, ha egy, a nyugdíjkorhatárt elérő pedagógus rögtön, tanév közben távozna – megoldási javaslatokat vár Sipos Imre a tankerületektől arra vonatkozóan, hogy miként lehet, akár jogszabály módosítással is élve ezt orvosolni.

A KLIK által korábban felhalmozott milliárdos adósságokról is szó esett. Ezeket az állam kifizette, ám ezután is jelentős pénzösszeget fordít majd az iskolák infrastruktúrájának fejlesztésére.

A konferencián szintén felszólaló Pósán László, az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke kijelentette, hogy megfelelő intézkedések szükségesek, hiszen valóban nem emelkedett az utóbbi években a magyar gyerekek tudásszintje.

Forrás: Haon.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: