Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Debrecen főterén már olimpiai hangulat uralkodott

A debreceni Kossuth téren 150 gyerek által alkotott színes élőképpel üzent a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2016 magyar olimpiai csapatának, buzdítva legjobb sportolóinkat a közelgő riói játékok előtt. A Toborzó Országfutás egyik jelentős mondanivalója az idei ötkarikás játékok és áttételesen a tervek szerint 2024-ben Magyarországon rendezendő olimpia melletti kiállás hangsúlyozása volt.

Emellett a honvédségre, mint életpálya modellre hívta fel a figyelmet az április 13-án Budapestről induló váltófutás, amely mielőtt május 20-án ugyanoda visszatérne, Magyarország több száz településén végighalad. Hajdú-Bihar megyében április 20-án Téglás kapcsolódott be elsőként a futásba, aztán Hajdúhadházon, Bocskaikertben, majd Debrecenben teljesítették a távot a katonák, illetve a hozzájuk kapcsolódó helybéliek. Debrecen főterén a honvéd fúvószenekar térzenével, a néptáncosok pedig saját produkcióikkal várták a nagyérdeműt. A honvédség sátraiban korabeli és modern fegyverekkel ismerkedhettek az eseményre kilátogatók. A nagyerdei Ködszínháztól induló és a Kossuth térre érkező futók a Kálvint tér felől érkeztek a református Nagytemplom elé, ahol az olimpiai karikák öt színébe, kékbe, sárgába, feketébe, zöldbe és pirosba öltözött gyerekek alkották a bizakodás és tisztelet élőképét.

A megyében április 21-én Hajdúszovát, Földes, Sáp, Bihartorda, Nagyrábé, végül Biharnagybajom lesz az útvonal, majd a toborzó futás elhagyja Hajdú-Bihart. Képgaléria az eseményről a HBMÖ Facebook oldalán tekinthető meg.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a toborzó futás érték közvetítéséről beszélt, mondván a legfontosabb a haza védelme. “Becsüljük meg azok munkáját akik felkészültségük révén nap mint nap ezt teszik. Ezzel a szerepvállalással ki tudjuk fejezni szolidaritásunkat a magyar honvédség felé. A másik fontos üzenet, hogy az olimpia évében a földrészek közötti egyenlőség és az összefogás felerősödik. Történjen bármi a politikában, a sportoló mindig bizonyítani akarja az olimpia alkalmával, hogy ő a legjobb. Ez a motiváltság nem baj, ha megvan bennünk is. A hétköznapokon úgy kell élni életünket, hogy minden nap jobbat akarjunk, akárcsak a sportolók. A gyerekek által, kezük összefogásával megformált olimpiai ötkarika is ezt szimbolizálja. Természetesen fontos esemény lesz a 2024-es nyári játékok is. Hajdú-Bihar megye is támogathatja a hazai rendezésű olimpiát. Bízunk benne, hogy a döntéshozók is támogatják majd Budapest és a vidék olimpiáját.





















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények

Megosztás: