Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúböszörmény labdarúgói a legjobbak a megyében

A Megyei Labdarúgó Kupa Döntőjét, előtte pedig a bronzmérkőzést rendezték meg az impozáns debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. június 12-én. Érdekesség, hogy a megyei I. osztályban első helyen végző Hajdúböszörmény itt is a legjobbnak bizonyult, míg a bajnokságban második Sárrétudvari játékosai vehették át az ezüstérmeket a kupadöntő végén, tehát a papírforma gyakorlatilag nem borult. A harmadik Hajdúsámson csapata lett, legyőzve az így negyedikként záró hajdúszoboszlóiakat. A díjakat Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke és Tasi Sándor alelnök adták át, Bodó Sándor országgyűlési képviselővel.

A harmadik helyért lejátszott összecsapáson sokáig csak helyzetekig jutottak el a csapatok, de a második félidőben megrázta magát a sárga-kék csíkos mezben focizó Hajdúsámson együttese, és bár Hajdúszoboszló még 1-0 után egalizálni tudott (1-1), aztán a sámsoniaknak nagyon kijött a lépés. A sorban rúgott további három góljuk magabiztos, 4-1-es győzelmet eredményezett. KÉPGALÉRIA IDE és IDE kattintva tekinthető meg!

A döntőben a nagy esélyes Hajdúböszörmény a félidei szünetig 1-0-s vezetésre tett szert. A folytatásban is voltak ígéretes lehetőségei a kékeknek, de elpuskázták azokat, vagy a sárrétudvari kapus avatkozott ügyesen közbe. Aztán a sárgák egyre több veszélyes támadása közül az egyik egyenlítést hozott számukra – előtte egy-két ajtó-ablak helyzetet is kihagytak.

A lelátón helyet foglaló szurkolótáborok közül egyértelműen a Sárrétudvarit buzdítók voltak fölényben a hangerőt tekintve, ám igen hamar újra elcsendesedtek, hiszen a fordítás nem jött össze kedvenceiknek, a hajdúböszörményiek viszont elég gyorsan ismét a maguk kezébe vették a mérkőzés irányítását, és egy tetszetős támadás végén újra náluk volt az előny.

2-1 után aztán egyre inkább kijött az, hogy Hajdúböszörmény már az NB III-ra készül, és jobb a kondíciója ellenfelénél. Bár Sárrétudvari csapatának is volt pár lehetősége még, de egyértelműen a böszörményiek akarata érvénysült.

A lefújásig láthattunk közelről bekotort böszörményi találatot, valamint képernyőre való bombagólt is, végül pedig Hajdúböszörmény alakulata bedarálta az elfáradó vetélytársat, és 5-1-re megnyerte a finálét.

A labdarúgó Európa-bajnokság árnyékában is mintegy 1500-an voltak kíváncsiak Hajdú-Bihar megye legjobb focicsapatainak meccseire, az együttesek pedig lüktető, élvezetes, összesen 9 gólt hozó délutánt produkáltak cserébe. A környezet láthatóan feldobott minden megyei labdarúgót, a publikum pedig olykor élvonalbeli találkozókon tapasztalható hangulatot varázsolt a stadionba. A döntő szünetében Tasi Sándor a Hajdúböszörményi TE U19-es csapata tagjainak is díjakat adott át, hiszen a korosztályos bajnoki küzdelmeket ők nyerték ebben az idényben (lásd az alábbi két fotón).

A 2016-os Megyei Labdarúgó Kupa Döntőjének végeredménye:

1. Hajdúböszörmény
2. Sárrétudvari
3. Hajdúsámson
4. Hajdúszoboszló















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: