Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyíradony vásárát tartották meg a kulturális napokon belül

Nyíradony adott otthont június 26-án a  XXIII. Ligetaljai Kulturális Napok és Kézműves Vásár elnevezésű programsorozatnak, amely három napon át tartott, mintegy 30 kiállító részvételével. A zenés, sportos és egyéb kulturális műsorok után  vasárnap a Ligetalja Főzőverseny keretében megalkotott ínycsiklandó ételeket ízlelhették meg a döntnökök, illetve a vendégek. Az Európa parkban összegyűlt tömeg a színvonalas produkciók mellett a térség kiváló helyi termékeit vásárolhatta meg vagy csak nézegette, hogy melyik tájegységről milyen áruval érkeztek a termelők. A  védnöki köszöntőket Tasó László államtitkár, Nyíradony korábbi polgármestere, valamint Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke tartották meg, de az eseményen részt vett Bulcsu László megyei közgyűlési alelnök is.

A vasárnapi program részeként Kondásné Erdei Mária, Nyíradony polgármestere és Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg a vásárt.

Tasi Sándor a Vásárszövetség fontosságát emelte ki, amelyet 2016 februárjában alakítottak meg tucatnyi magyarországi és határon túli település részvételével, illetve a megyei önkormányzattal közösen. Ennek keretében rendeznek évente több alkalommal különböző Hajdú-Bihar megyei településeken nagyvásárokat, a helyi termékek védelmében, azok piacra jutását elősegítendő. Az első alkalommal, Derecskén is elhangzott és most is, hogy ez azonban nem egy zárt szövetség, a későbbiekben szívesen látják a csatlakozni vágyókat soraikban. Azt is elmondta Tasi Sándor, hogy a Vásárszövetséget egyesületi formában szeretnék továbbvinni. Az erről szóló határozatot megszavazta a június 24-én Hajdúböszörményben összeült Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. A kivitelezésre pedig minél előbb sort kerítenének. A térség vásárainak tartásával még egységesebbé szeretnék kovácsolni a hajdúság, a bihari és érmelléki területek településeit, egyúttal feleleveníteni azt a hagyományt, amikor a különböző tájegységekről átjártak egymáshoz az árusok, jobban megismerve ezáltal a többiek kultúráját, a helyi termékeknek piacot teremtve.

. Képgaléria a HBMO facebook oldalán található.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: