Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Szorosabb kapcsolat a Debreceni Egyetemmel

A hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium a Debreceni Egyetem partneriskolája lett. Gömöri József igazgató vehette át 2016. június 7-én az erről tanúsító táblát a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatójától, Maticsák Sándortól.

Az iskolaigazgató az együttműködés szakmai rangját emelte ki, ami sokat jelent a hajdúnánási gimnáziumnak. Emellett fontosnak érzi, hogy a gimnázium pedagógusai a sikeres vizsgák után mentortanárként tevékenykedhetnek tovább, ami hasznos a számukra.

Maticsák Sándor főigazgató arról tájékoztatott, hogy a pedagógusképzés szerves része az úgynevezett gyakorló év bevezetése, amely során a végzett hallgatók az egyetem gyakorló vagy partner iskoláiban dolgozhatnak egy évet.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese kihangsúlyozta, hogy a pedagógus utánpótlás szempontjából fontos, hogy jól képzett szakemberek kerüljenek ki a felsőoktatási intézményükből, akik többek között az elkövetkezendő időszakban a hajdúnánási oktatási intézményekben is tudásuk legjavát nyújtva dolgozhatnak.

A Debreceni Egyetemre tavaly több mint félezer középfokú oktatási intézményből érkeztek diákok. Hajdúnánás volt a 9. hely, ahonnan a legtöbben nyertek felvételt. Ám nem csak ennek köszönhető, hogy a Debreceni Egyetem és Hajdúnánás stratégiai együttműködését szorosabbra fűzik. A partneriskolává fogadás célja, hogy a település és a Debrecen közötti tanárképzési kapcsolatokat szorosabbra fűzzék. A hír és a hozzá tartozó képek a HBMÖ Facebook oldalán is megtekinthető!


 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: