Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Több mint 400 gyerek futott a békéért Hajdúsámsonban

A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb, olimpiai stílusú váltófutása, amihez bárki csatlakozhat, s amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. Magyarország az idén tizennyolcadik alkalommal kapcsolódott be az európai országokat összekötő programba.

A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. Az alapító, Sri Chinmoy író, költő, vallási vezető alapelveit követve, minden országban a helyi szervezők önkéntesen végzik munkájukat, a helyi közösségek szolgálatára, a nemzetközi barátság és megértés jegyében.

Idén Hajdúsámson városa is az útvonalban szerepelt. A váltófutás résztvevői – több mint 400-an – délután érkeztek a Hajdú-Bihar megyei településre, akikhez helyi ovisok és iskolások csatlakoztak. Dandé Lászlóné alpolgármester köszöntő szavaival üdvözölte a program tagjait, valamint a hajdúsámsoni gyerekeket, kihangsúlyozva a békét, a szeretetet. A vendégek egyenként bemutatkoztak (mindenki a maga nyelvén), majd megtanították a gyerekekkel a Béke dalát.

A fiatalok verssel, tánc koreográfiával és dallal, majd a békét jelképező fehér lufik felengedésével köszöntötték, illetve búcsúztatták a futókat, akik útjuk során a reményt, a barátságot és az örömöt hirdetik.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: