Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csábító ízek és kiváló helyi termékek várták a vendégeket Sámsonban

Harmadik alkalommal rendezték meg az Ízek Fesztiválját a Hajdú-Bihar megyei városban. A 2016. augusztus 27-én, szórakoztató programokkal egybekötött vigasság egész napos szórakozást nyújtott a szép számú vendégseregnek. 17 település, esetenként több vásározóval jelent meg, bőséges árukínálattal. A kísérőprogramok (például a fogathajtó versenyek vagy éppen a könnyűzenei koncertek, a táncos bemutatók) pedig remek kikapcsolódást nyújtottak mindenki számára.

Hagyományteremtő céllal Hajdúsámson polgármestere díjakat is adományozott ezen az ünnepségen, amit a településért sokat tévő személyek vehettek át.

Az illusztris vendégek által tartott köszöntők során gyakorlatilag minden felszólaló kitért Hajdúsámson közelmúltban elért eredményeire is. Így megemlítették azokat a fejlesztéseket, amelyek a közeli 471-es főutat érintik, hiszen kiemelten fontos ennek a rendkívül veszélyes útnak a már elkezdett megújítása – akárcsak az, hogy idén tavasszal egy a térségben egyedülálló, modern mentési pontot adtak át, ami ugyancsak nagy jelentőséggel bír a segítségnyújtás gyorsabbá válásában. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke továbbá – Árpád-kori nevén – Túrsámson bekapcsolódásáról is beszélt a 2016-ban megalakult Vásárszövetségbe, amely a helyi termékeket részesíti előnyben és kínál megfelelő piacot ezek számára. Ráadásul határon túli, romániai magyar lakta településeket is érint a szövetség, amely egyébként továbbra is nyitott, tehát nagy örömmel várják újabb tagok jelentkezését.

A honlap képei rákattintva nagyíthatók. Képgaléria a HBMÖ facebook oldalán!

Pajna Zoltán ugyancsak kitért Hajdúsámson egyre növekvő térségbeli szerepére, ahol a modernizáció mellett a hagyományokra is kiemelt figyelmet fordítanak. Jó példa erre, hogy szeptember elején (Nyíradonnyal közösen) a Harangi Emlékév kapcsán az 1936-ban, a berlini olimpián a magyar ökölvívósport harmadik aranyérmét szerző Harangi Imrére emlékeznek. A két Hajdú-Bihar megyei város közös rendezvény keretén belül rója le tiszteletét a mindkét település számára saját fiaként tisztelt kiválóság által Sámsonban ültetett, azóta hatalmasra nőtt egykori facsemete előtt.

A határ menti kapcsolatok további erősítését is kiemelte a megyei közgyűlés elnöke, ám ezzel nem maradt egyedül, hiszen Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke szintén ezt hangsúlyozta, valamint a Vásárszövetség jelentőségét, amely által a romániai magyar városok és községek még szorosabb kapcsolatot ápolhatnak majd.

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere a beadott városfejlesztési pályázatok eredményességét hozta fel, ami jobb nem is lehetett volna, hiszen 10-ből 10-et nyertek meg az utóbbi időszakban. A folytatásban sem lassítanak azonban: a városi önkormányzat elsődleges célja a településen belüli közutak korszerűsítése, helyreállítása, karbantartása. A határon túli kapcsolatok ápolását szintén prioritásnak nevezte Hajdúsámson polgármestere.

Tasó László államtitkár szimbolikus jelentőségűnek nevezte a határon átívelő Vásárszövetséget, valamint az ennek nyomán sorra rendezett és a későbbiekben rendezendő vásárokat, amelyek a magyarság egységét fejezik ki ezáltal.



















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: