Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Főépítészek az emberekért

Egy viszonylag újszerű kezdeményezés a következő állomásához érkezett a napokban, amikor immár harmadjára gyűltek össze az ország megyei és települési főépítészei, hogy a házigazda szerepét betöltő városban bejárják a nevezetes épületeket, egyúttal olyan lakossági fórumot tartsanak, amelynek köszönhetően idővel a hétköznapi emberekhez közelebb kerül Magyarország főépítészeinek tevékenysége, hiszen egyaránt fontos a szakmán belüli és azon kívüli, a civilekkel folytatott párbeszéd is.

“Városépítészeti séták Veszprém megyében” címmel 2016. szeptember 27-én Zircen találkozott egymással (idén másodjára) a főépítészek válogatott társasága, köztük Gonda-Magyar Andrea, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat megbízott megyei főépítészével. Előtte 2015-ben Várpalotán, majd idén májusban Pápán tartottak hasonló összejövetelt.

A mostani, zirci szakmai napon egyebek mellett a Reguly Antal Múzeumot és a Zirci apátságot is meglátogatták a szakemberek. A hagyományteremtő céllal létrehozott programot a Veszprém megyei főépítész, Fabacsovics Zoltán indította útjára annak idején, míg a  társrendező a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala, a Veszprém Megyei Építészkamara, valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság.

A rendezvényen számos civil is részt vett, a folytatásban pedig várhatóan évente egy-két ilyen, az adott települést is bemutató szakmai találkozóra kerül sor majd.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: