Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

“A fejlesztő megye” – egyetemi tanóra a Megyeházán

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karáról érkeztek hallgatók a Megyeházára 2016. december 15-én, csütörtökön, ahogyan egy éve is már. A 2015-ben először megrendezett kihelyezett jogi tanóra minden évben egyszer választható a diákok számára.

A tantárgy neve: “A fejlesztő megye”.

Az órán jogász, illetve igazságügyi ügyintéző hallgatók vettek részt, valamint a Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör tagjai.

A megbízott előadó dr. Dobi Csaba, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat jegyzője volt, aki több témát érintett. Szó esett többek között a fejlesztési ügynökségekről, illetve azok átalakulásáról, a határon átívelő fejlesztési programokról (ROHU/HURO). A Terület- és Településfejlesztési Programok is terítékre kerültek, akárcsak a nemzetközi projektek, együttműködések koordinálása, közvetítése, és még számtalan terület, amelyeket a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat tevékenysége érint. 

A rendhagyó tanóra végén, amelyre a Bocskai teremben került sor, a diákok kérdéseket tehettek fel.

Képgaléria a HBMÖ facebook oldalán.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: