Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A megyei közgyűlés elé kerül a Foglalkoztatási Paktum témája

A Foglalkoztatási Paktum február 23-ai ülésén elfogadták azt a foglalkoztatási stratégiáját és az ennek végrehajtását szolgáló akciótervet, amelyet korábban (február 13-án) egy munkacsoport – a tagok előző döntése értelmében – pontosított (az erről szóló információkat IDE KATTINTVA lehet elérni.). A mostani határozat eredményeképpen a holnapi (2017. február 24.) Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tárgyalhatja a témát, és ha a képviselők megszavazzák azt, a közeljövőben ténylegesen is elindulhat a munkahely- és munkaerő teremtő megyei program.

A Foglalkoztatási Paktum ülésén Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy mindenképpen olyan programot szeretne, amely nem csupán a szükséges indikátor számokat teljesíti (magyarán 2020-szal bezárólag több mint 2500 munkakeresőt juttat munkához), de a társadalomra ténylegesen pozitív hatást gyakorol.

A beadványt készítő Híj Zoltán ismertette a tagokkal, hogy a munkacsoport egy héttel ezelőtt milyen részleteket módosított az eredeti tervekhez képest, amit a tagság végül egyhangúlag elfogadott. 





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: